Voor gezonde tanden
Get Adobe Flash player

Behandeling

In onze praktijk is een tandarts-endodontoloog werkzaam.

Dit is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van endodontische behandelingen (wortelkanaalbehandelingen). Voor het verrichten van deze behandelingen beschikken wij in onze praktijk over een operatiemicroscoop en diverse specifieke apparatuur voor het verwijderen van kronen, stiften en afgebroken instrumenten.

Een wortelkanaalbehandeling is op een comfortabele manier met veel succes uitvoerbaar. Heel nauwkeurig wordt de binnenkant van uw tand gereinigd en daarna gevuld. Meestal kan dat in één behandeling. Een wortelkanaalbehandeling duurt echter lang. Afhankelijk van welke tand er behandeld wordt, duurt de behandeling ongeveer 1 à 2 uur. Het is wel een rustige behandeling. Uw tand wordt geïsoleerd door middel van een rubberen isolatieveldje. Hierdoor kan de behandeling zeer hygiënisch uitgevoerd worden en heeft u geen last van alle instrumentjes en desinfecterende vloeistoffen die worden gebruikt om de kanalen goed te reinigen.

Soms gaat het om een herbehandeling omdat de eerdere behandeling niet tot genezing heeft geleid of omdat er nieuwe problemen zijn ontstaan. Bij een herbehandeling moet het wortelkanaal eerst leeg gemaakt worden. Na een grondige reiniging wordt het vervolgens weer gevuld. Tijdens de behandeling worden enkele röntgenfoto’s genomen ter controle. Na de behandeling wordt de tand voorlopig afgesloten. Een goede definitieve afsluiting is belangrijk om besmetting tegen te gaan. Deze definitieve afsluiting wordt door uw eigen tandarts geplaatst, liefst zo snel mogelijk na de behandeling.

Uw tandarts wordt uitgebreid geïnformeerd over de uitgevoerde wortelkanaalbehandeling.

Meer uitleg over wortelkanaalbehandelingen kan u vinden op www.tandinfo.nl -> wortelkanaalbehandeling.